×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Genieten van je pensioen in Spanje

4 december 2023
Genieten van je pensioen in Spanje

Van je Nederlandse pensioen genieten onder de zon.

Heb je altijd in Nederland gewerkt maar wil je naar Spanje verhuizen en daar genieten van je pensioen? Dan moet je je pensioenaanvraag in Nederland doen. Sommige mensen hebben enkele jaren in Nederland gewerkt en enkele jaren in Spanje gewerkt, dan moet je je pensioenaanvraag indienen in het land waar je het laatst gewerkt hebt.

Je pensioenaanvraag indienen in Nederland
Ben je reeds op pensioen en beslis je dan om naar Spanje te verhuizen, dan moet je je adres en exacte vertrekdatum doorgeven aan de Rijksoverheid afdeling pensoendienst.  Je moet natuurlijk ook langsgaan bij het gemeentehuis zodat je gegevens in het Nederlandse register aangepast kunnen worden. 

Ben je al naar Spanje verhuisd op het moment dat je op pensioen gaat, dan moet je jouw pensioenaanvraag doen bij de lokale bevoegde dienst. Wij kunnen je daar uiteraard bij helpen.

Hoe zit het met mijn pensioenrechten die ik in Nederland verworven heb? Verhuizen heeft geen effect op je opgebouwde pensioenrechten, de Nederlandse overheid blijft ook gewoon je pensioen uitbetalen. Je moet evenwel rekening houden met de mogelijkheid dat je fiscaal resident wordt in Spanje. De Spaanse overheid kan je inkomsten in dat geval belasten volgens de Spaanse fiscale wet. In sommige gevallen betekent dit dus dat je Nederlandse pensioen in Spanje belast zal worden. Heb je altijd in de privé sector gewerkt? Dan is je pensioen volledig belastbaar in Spanje, de Nederlandse overheid zal je bruto pensioen uitbetalen zonder zelf belastingen af te houden. Je bent dan natuurlijk wel verplicht om elk jaar je Nederlandse pensioen aan te geven in je Spaanse belastingaangifte.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp