×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Waarom een nieuwbouw woning kopen?

5 december 2023
Waarom een nieuwbouw woning kopen?

Waarom een nieuwbouw wonnig kopen in Spanje? Waarom is een nieuwbouw woning een veel betere investering dan een tweede hands woning in Spanje. 
Er zijn een aantal nieuwe wetten van kracht omtrent energieduurzaamheid. Koop je een woning in Spanje en om deze dan te gaan verhuren, moet deze woning minimaal energie certificaat C bezitten, anders mag je deze woning niet verhuren. Maar wat nou als je al een aantal jaren geleden een woning hebt gekocht, hoe werkt dit dan? Dan heb je als eigenaar tot 2030 de tijd om de woning te voldoen aan de gestelde eisen. 
Nu koop je jou droomhuis onder de zon en wil de woning helemaal niet verhuren maar het is voor eigen gebruik, wat dan? Dat is ook geen probleem maar mocht je de woning weer willen verkopen dan moet de woning in bezit zijn van een energiecertificaat. De meeste woningen van 6 jaar en ouder hebben meestal helemaal geen energiecertificaat en die zullen dan aangepast moeten worden. 
En waarom dan nieuwbouw? De woningen zijn veel beter gebouwd en er worden betere materialen gebruikt. Ook staan de nieuwe woningen onder streng toezicht. Alle woningen die droomhuisspanje in zijn portefieulle heeft hebben energiecertificaat A, B & C. Waarvan de meeste projecten A & B. Daardoor heeft de woning veel meer waarde en behoudt de woning veel meer waarde. Een tweede hands woning kan aangepast worden en dat gaat veel geld kosten, maar blijft een tweede hands en dat geld verdien je nooit meer terug. Onze lijfspreuk is dan ook niet voor niets; kwaliteit loont altijd!

De 5 voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje

1. Jouw wensen
Stap je vroeg in het nieuwbouwproject? Dan kies je samen met de projectontwikkelaar en makelaar de keuken en badkamer en beslist over de gebruikte materialen. Dit betekent dat je nieuwe huis er vanaf dag één exact uitziet hoe jij wilt. Handig hoef je dus niet te zijn!

2. Alles fris en nieuw
Je woont in een huis, waarbij je geen gebreken overneemt van de vorige eigenaren. De eerste persoon die de keuken gebruikt, het bad laat vollopen of het toilet doorspoelt ben jij. Een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt is overbodig. Een korte opleveringsschoonmaak hoort er natuurlijk wel bij. 

3. Goed geïsoleerde woning
Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan huidige technische voorschriften. Dit betekent dat de vloer, gevels, deuren en het dak bepaalde isolatiewaardes moeten halen. Het huis beschermt je dus goed tegen warmte of kou en je stookkosten blijven lekker laag. Verder zijn nieuwbouw woningen goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf.

4. Aangenaam wonen
Naast de isolatiewaardes zijn er nog andere voorwaarden waaraan jouw nieuwbouwwoning moet voldoen. Zo moeten er in een appartementencomplex met 3 etages een lift zijn. De nieuwe types hoogstaande ventilatiesystemen zorgen in veel nieuwbouwwoningen verder voor een betere luchtkwaliteit.

5. Woning waardevast
Bij een nieuwbouwwoning in Spanje is de waarde veel vaster dan bij een tweedehands-woning. Deze oudere woningen zijn in veel gevallen in de ¨verkeerde¨tijd gekocht, daardoor is er veel te veel betaald. Daarnaast zijn de tweedehands-woningen gebouwd onder de ouderwetse voorschriften, slechte tot geen isolatie, goedkopere materialen. Wij zeggen niets voor niets in Spanje, ¨als het te mooi is om waar te zijn, dan heeft dat meestal een hele goede reden¨.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp