×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Recordaantal Nederlanders koopt tweede huis in Spanje

1 mei 2023
Recordaantal Nederlanders koopt tweede huis in Spanje

Recordaantal Nederlanders koopt tweede huis in Spanje
Steeds meer Nederlanders kopen een huis in Spanje, zo meldt De Telegraaf. Bijna 4300 Spaanse woningen werden vorig jaar gekocht door Nederlanders, en dat is een recordaantal. Dat blijkt uit een vastgoedanalyse. Ook worden de Nederlanders die een woning kopen in het land steeds jonger.

Nu de belasting op vastgoed in Nederland is gestegen, is het hebben van een huis in Spanje extra gunstig. Als er in Spanje een vakantiehuis aangekocht wordt van €300.000, krijg je in box 3 een vermindering van €300.000. Als het totale vermogen €600.000 is, dan is het  vermogensrendementsheffing dus gehalveerd.

Bovendien liggen de prijzen voor Spaanse woningen veel lager. En is het dus mogelijk om een veel groter huis te kopen.

Steeds jongere kopers kopen een huis in Spanje, dit merkt ook Jelco van Droomhuisspanje, ¨Wij hebben dit jaar veel klanten van begin dertig mogen ontvangen¨, dit is wel een nieuwe trend, zegt Jelco. ¨Wij denken dat dit met de corona te maken heeft gehad¨.
39 procent van de Nederlanders met een huis in Spanje koopt dit in de omgeving van de Costa Blanca Zuid, Costa Calida en Costa del Sol op dit moment.

Eigen geld
Nederlandse banken staan doorgaans niet te springen om extra geld te lenen voor een tweede huis, dus er is vaak wel een flinke investering nodig. Wat er wel vaak wordt gedaan op dit moment in Nederland om overwaarde uit de woning te halen en met dat geld een woning kopen in Spanje. Een hypotheek bij een Spaanse bank kan een alternatief zijn, maar dat werkt net iets anders dan in Nederland. “Je hebt in Spanje alleen de annuïteiten-vorm waarbij je de hypotheek in dertig jaar aflost. En dat aflossen moet voor je 74e gebeuren. 

Verder kun je maximaal 70 procent van de koopsom lenen, en daardoor moet er dus 30% eigen inleg meegebracht worden.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp