×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Alles wat je moet weten over Rojales

24 maart 2024
Alles wat je moet weten over Rojales

Alles wat je moet weten over Rojales

Rojales is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante, Costa Blanca Zuid in de regio Valencia met een oppervlakte van 28 km². Rojales telt 17.622 inwoners. Rojales ligt vlak bij de CV920 tussen Guardamar del Segura en Orihuela en is ongeveer 35 minuten rijden van de luchthaven Alicante en 30 minuten rijden. Het dorp is gelegen in het binnenland in de buurt van Guardamar del Segura aan de zuidelijke Costa Blanca van Spanje.

Rojales is een typisch Spaans dorp met de rivier de Segura die door het centrum van de stad loopt. De stad beslaat eigenlijk een vrij groot gebied met veel populaire residentiële urbanisaties rondom het stadscentrum. De regio ligt net landinwaarts van het kustgebied van Guardamar del Segura aan de zuidelijke Costa Blanca.

Winkelen en eten
In het centrum van de stad vindt u een verscheidenheid aan winkels, waaronder drie goede supermarkten, evenals vele restaurants, waaronder tapasbars, cafés en pubs, waaronder een Engelse en Ierse bar. Er zijn ook verschillende banken.

Cultuur & Attracties
In het stadscentrum vindt u een zeer mooie kerk, een plaatselijk museum en een mooi dorpsplein waar je kunt zitten tussen de lokale bevolking en kijken naar de wereld die voorbijgaat.
De nabijgelegen grotwoningen zijn geweldige plekken om te verkennen met hun lokale kunsttentoonstellingen en er is een huis met miljoenen schelpen aan de binnen- en buitenkant; een levenslange liefdesarbeid door de eigenaar.

Markt
Rojales komt op donderdagochtend tot leven wanneer de wekelijkse markt plaatsvindt naast de rivier in het stadscentrum. Mensen komen van heinde en verre om verse groenten te kopen en rond te snuffelen tussen de koopjes.

Nachtleven
Er is een weg met zeer levendige discotheken in Rojales, vlakbij het einde van Los Palacios. Een vaste lokale ontmoetingsplek waar de lokale bevolking zich op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond tot in de vroege uurtjes uitleeft.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp