×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Amandelbloesem volop te zien in Murcia

3 maart 2024
Amandelbloesem volop te zien in Murcia

Murcia – De amandelbloesem is op veel plaatsen in Spanje en dan met name langs de Middellandse Zeekust en in de binnenlanden van Murcia volop te zien. Op sommige plaatsen staan de amandelbomen al weken in bloei terwijl dat eigenlijk begin of half februari moet beginnen. Het zonnige en warme weer tijdens de feestdagen heeft er echter op veel plaatsen voor gezorgd dat het bloesem proces al eerder is begonnen.

In Spanje zijn veel amandelbomen (almendros) te vinden. Volgens cijfers van eind 2020 staan er op 660.000 hectare (zo groot als de autonome regio La Rioja) amandelbomen in het land. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien Spanje de derde grootste amandel producent ter wereld is achter de Verenigde Staten en Australië.

Voordat een amandelboom tot bloei komt heeft deze tussen de 500 en 700 uren een temperatuur nodig van rond de 7 graden. Daarnaast bloeien niet alle types amandelbomen op hetzelfde moment. 

De geur en kleuren van de amandelbloesem in Spanje zijn betoverend. In de provincie Murcia, kun je er nog volop van genieten. Vooral van de amandelbloesem rondom Cartagena, een natuurspektakel dat het begin van de lente markeert in deze regio. Met soms hele warme winters kun je al vanaf februari genieten van deze prachtige roze deken.

De witte en roze kleur verfraaien het landschap in de winter. De amandelbloesem symbool van het leven op het platteland. Op een paar kilometer van Cartagena, in de plaatsen La Palas, Fuente Alamo, La Panilla en Tallante hebben de bomen de prachtige kleur. Het perfecte excuus voor een wandeling om dit prachtige landschap te ontdekken. De Amandelbloesemroute loopt door gebieden aan de voet van de bergen, op een hoogte van 600-700 meter.

Meer te zien en te proeven.
Naast de bloesem zijn er meer redenen om wat langer in de regio Cartagena te blijven. Bijvoorbeeld om de Murciaanse specialisatie te proeven. Zoala; papajotes, churros en de koffie van flor de Jamaica. 

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp