×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Hoe kies je de juiste makelaar in Spanje?

4 oktober 2024
Hoe kies je de juiste makelaar in Spanje?
Hoe kies je de juiste makelaar in Spanje?

Hoe kies je de juiste makelaar in Spanje?
Er zijn zoveel momenten dat er iets voorbij komt in je leven over Spaans Vastgoed; social media, google, tv etc. Maar hoe weet jij nou of het een goede partij is voor jou. Hieronder staan punten waar je aan moet voldoen om het vak als makelaar uit te oefenen. En die punten hebben wij aangevuld vanuit 15 jaar ervaring met punten waaraan een goede makelaar echt moet voldoen om de klanten goed te begeleiden.

01. De makelaar moet in bezit zijn van een Spaans makelaarsdiploma, let op!! Dus geen NVM. En LET OP! veel werknemers van een makelaars kantoor werken op het nummer van de baas en bezitten dus zelf geen diploma
02. Als makelaar moet je gecertificeerd zijn en aangesloten zijn bij een beroepsvereniging
03. Het makelaarskantoor moet aangesloten zijn bij Spaanse verzekering API
04. De makelaar moet werken vanuit een commerciële ruimte in Spanje, dus niet vanaf de keukentafel
 

Overige belangrijke punten:
- De Spaans taal spreken
- Minimaal 10 jaar werkzaam, het is een ervaringsvak
- Nooit op GPS rijden, een echte makelaar kent alle locaties

Nu het weer in Nederland weer grijs en nat wordt, genieten wij hier in de Costa Calida & Costa Blanca Zuid in Spanje nog heerlijk van de nazomerse temperaturen van gemiddeld 27 graden. En dan zien wij al jarenlang dat de mensen contact met ons opnemen om een huis aan te kopen. De evenementen waar wij al jaren aan meedoen worden vaak goed bezocht. Maar hoe weet je nou welke makelaar goed is. Hieronder ga ik op een paar punten in die ik boven in het kort heb beschreven.

Als makelaar moet je gecertificeerd zijn:
De vastgoedmakelaar aan de Costa Blanca moet geregistreerd zijn vanaf oktober 2023 in de Comunidad Valenciana, daarnaast moet het vastgoedkantoor aangesloten zijn bij API en werken vanuit een kantoor in Spanje. Dus niet vanuit huis, vanuit Nederland. Wij van Droomhuisspanje zijn dit natuurlijk, daarnaast zijn wij het enige kantoor waar iedereen in bezit is van het Spaans makelaarsdiploma, iets wat bij wet verplicht is. Let op!! Bijna geen makelaar heeft fysiek het diploma behaald, de kantoren laten 1 iemand het diploma halen en de overige werknemers scharen zich daarachter. Wij vinden dat niet echt getuigen van respect naar de klant toe. 

Niet elke makelaar op een vastgoedbeurs is een goede makelaar:
Ruim 50% van de makelaars die aanwezig zijn op evenementen zijn niet in bezit van de bij Spaanse wet verplichte papieren of hebben geen kantoor in Spanje. Maar omdat ze in Nederland op een evenement staan, wordt hier niet opgelet. Er wordt geprobeerd met mooie verhalen en onrealistische rendementen mensen te overtuigen. 

In Spanje heb je geen goede portalen voor vastgoed:
De bekende portalen Idealista en Kyero waar heel veel makelaars op adverteren zijn helaas nooit up to date. Ruim 40% van het aanbod klopt niet, de prijzen zijn goed, verkeerde foto's bij de aangeboden woning, woningen die al lang verkocht zijn blijven er nog jaren op staan. Vaak bij deze portalen geldt de regel: Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het zo. Maar dit is vaak de goedkoopste manier om het aanbod te tonen.

Er is geen exclusiviteit van vastgoed in Spanje!
Dit houdt in dat eigenlijk iedere makelaar alles mag verkopen in Spanje. Of het nu om nieuwbouw gaat of bestaande bouw, dat maakt niet uit. Dus afspraken maken met 3 makelaars in 1 week in hetzelfde gebied heeft totaal geen zin. Want iedereen laat hetzelfde zien. 

Zijn alle projecten die aangeboden worden goed:
Niet alle projecten zijn goed, maar omdat er geen exclusiviteit bestaat in het Spaanse Vastgoed denken veel makelaars aan massa ipv kwaliteit. Wij; Droomhuisspanje maakt daarin duidelijke keuzes, wij willen niet alles verkopen. Wij kiezen puur voor kwaliteit. In samenwerking met Fuster, dit is één van de grootste advocatenkantoren in de Costa Blanca maken wij onze keuzes zorgvuldig. Als dit kantoor ons aangeeft dat er iets niet in de haak is, verkopen wij het project niet. Daarnaast hebben wij zoveel ervaring dat wij ook wel weten wat goed is en wat niet. Een heel simpel voorbeeld: nieuwbouwwoningen onder de 150.000€ - 180.000€ in de Costa Blanca, dan is er echt wat mee aan de hand. Meestal wordt er dan ruim op materialen bespaard, waardoor de klant echt in de problemen kan komen. Als iets te mooi is om waar te zijn dan is het vaak zo.

Hoe kies ik de perfecte voor mij makelaar in Spanje?
Er moet wel een klik zijn tussen jou als klant en het makelaarskantoor.
Luistert de agent echt goed naar jouw wensen, laat de makelaar jou alleen huizen zien of bezoek je ook veel locaties. Iets wat misschien nog veel belangrijker is. De communicatie moet eenvoudig en fijn verlopen. Een reactie van onze klanten die wij altijd horen is; Nynke reageert altijd super snel en komt ook met de juiste en correcte antwoorden. Lees de reviews van klanten op de website. Voldoet het kantoor aan de door de Spaanse wet gestelde eisen? En hoe lang is de makelaar werkzaam in de regio? Wij weten als geen ander dat je binnen 2 a 3 jaar nooit het perfecte netwerk kan hebben. Dit kost tijd en zeker bij de Spanjaarden die moet je echt voor je winnen. Wij zijn al 14 jaar woon en werkzaam in de Costa Calida en Costa Blanca Zuid en daardoor is ons netwerk supergroot en supersterk. Hier heb jij als klant zoveel profijt van.

Wat is nog meer belangrijk bij het zoeken naar de juiste makelaar
Ervaring en Specialisatie: Zoek een makelaar met ruime ervaring (ongeveer 10 jaar woon en werkzaam is aan te raden) in het verkopen van huizen in de Costa Calida & Costa Blanca Zuid. Specialisatie in dit gebied betekent dat ze diepgaande kennis hebben van de lokale markt.

Van A tot Z in je eigen taal:
Wij van Droomhuisspanje begeleiden onze klanten volledig in het Nederlands. Dit zorgt voor een soepele communicatie en helpt misverstanden te voorkomen. Achter de schermen communiceren wij natuurlijk in het Spaans met projectontwikkelaars, advocaten, notarissen.

Aftersales:
Dit punt wordt meestal zwaar onderschat door de klant, het proces tijdens de aankoop en bouw van de woning. Jij bent in Nederland en wij zijn in Spanje. Je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van het bouwproces dmv foto´s en video´s. Bij oplevering verzorgen wij ook de bouwinspectie van de woning. En dan zijn er ook nog belangrijke zaken als: huisverzekering, internetaansluiting, inrichting huis en ga zo maar door. Wij samen met ons netwerk ontzorgen de klant volledig. Voor alles wordt gezorgd.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp