×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje

6 september 2024
Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje
De huizenprijzen in Spanje blijven stijgen: Verwachte stijging van 5%

Als je van plan bent om de komende maanden een huis te kopen, is er goed en slecht nieuws. Hoewel de rentetarieven naar verwachting zullen dalen en banken agressief concurreren om hypotheken aantrekkelijker te maken, kunnen potentiële kopers de hoop op lagere huizenprijzen waarschijnlijk opbergen.

Analyses wijzen erop dat de huizenprijzen in Spanje de komende maanden zullen blijven stijgen. Volgens rapporten van BBVA Research en CaixaBank Research, samen met de prognoses van verschillende vastgoedbureaus, blijft het grote verschil in vraag en aanbod in de woningmarkt bestaan. Dit zal naar verwachting leiden tot een verdere prijsstijging van ongeveer 5% in 2024, gevolgd door een stijging van 4,7% in 2025.

In vastgoedsector verwacht 40% prijsstijging
Het Índice de Sensibilidad Inmobiliaria van Idealista laat zien dat 40% van de ondervraagde vastgoedbureaus verwacht dat de prijzen in het derde kwartaal van dit jaar zullen stijgen. 54% voorspelt dat ze stabiel zullen blijven. Slechts 3% denkt dat de prijzen zouden kunnen dalen.

Oorzaken prijsstijgingen
De oorzaken van deze prijsstijgingen zijn divers. Een belangrijke factor is het aanhoudende tekort aan woningen in verhouding tot de vraag. BBVA Research wijst erop dat de vraag naar woningen hoog blijft, ondersteund door een aantal economische factoren. De verwachte groei van het bbp met 2,5% in 2024 en 2,1% in 2025 zal zeer waarschijnlijk gepaard gaan met een toename van de werkgelegenheid en een hogere gezinsinkomen. Dat zal de vraag naar woningen verder stimuleren.

Versterkte vraag naar woningen door buitenlandse kopers
Daarnaast wordt verwacht dat de economische herstelcyclus de vraag naar woningen door buitenlandse kopers zal versterken, wat ook bijdraagt aan de prijsstijgingen. Terwijl de huizenmarkt in Spanje blijft groeien, zullen de prijzen blijven stijgen. Daarnaast worden de huizen ook steeds meer waard i.v.m. de nieuwe energiewet. Veel Nederlanders kopen een woning in de eerste bouwfase, zodat ze voordeel halen uit de lanceringsprijs.

Hoewel de hypotheekrentes mogelijk aantrekkelijker worden door de concurrentie tussen banken, blijft het grootste obstakel voor potentiële kopers de aanhoudende stijging van de huizenprijzen waar volgens de analisten voorlopig geen einde komt.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Vastgoed Seminar groot succes - DroomHuisSpanje

Vastgoed Seminar groot succes

Vastgoed Seminar groot succes Het vastgoed seminar van Droomhuisspanje in Alphen aan den Rijn was een groot succes. De goed bezochte dagen werden enthousiast ontvangen door de bezoekers. Het werden informatieve en gezellige momenten, onder het genot van een hapje en een drankje luisterden...

15 september 2024
Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek - DroomHuisSpanje

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek In september 2024 wordt in de gemeente Elche, provincie Alicante, een nieuw circulair wandelpad geopend. Dit 40 kilometer lange pad, dat zowel het binnenland als de kust bestrijkt, biedt wandelaars de...

2 september 2024
Whatsapp icon Whatsapp