×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Investeren in de provincie Murcia het rendabelst in 2024

16 juli 2024
Investeren in de provincie Murcia het rendabelst in 2024
Investeren in de provincie Murcia het rendabelst in 2024

De winstgevendheid van woningen aan de Spaanse kust wordt gemoduleerd. Met betrekking tot 2023 heeft 49% van de kuststeden de winstgevendheid van hun residentieel vastgoed verlaagd en vanaf juni 2024 boden alleen steden in Murcia een winstgevendheid van meer dan 10%, met de toevoeging van dat De stad Murcia heeft de regio gemeenschap Valencia naar de tweede plaats gedegradeerd.

De gegevens uit de analyse ‘Winstgevendheid in kustgemeenten zomer 2024’ van juni door Fotocasa, uitgevoerd op basis van de aanbodgegevens van de prijs van woningen te koop en te huur van het vastgoedportaal, plaatsen de gemiddelde winstgevendheid op 6. 5% en plaatst Mazarrón (Murcia) op de eerste plaats in de ranglijst, met een gemiddelde winstgevendheid van 11,4% halverwege het jaar.

Daarachter staat Gandía, met 10,8%, nadat hij de afgelopen drie jaar de lijst had geleid. Vanaf juni 2024 boden alleen deze twee steden een winstgevendheid van meer dan 10%, terwijl in 2023 dit percentage op deze vijf locaties van kracht was. (Gandía, Laredo, Águilas, La Manga del Mar Menor en Punta Umbría) 

In ons werkgebied zijn er dus steden met een hoge winstgevendheid, met een rendement van 11,4% in 2024. Daarna gevolgd door Gandía (10,8%), Laredo (9,6%), Águilas (9,6%), Motril (9,5%), Punta Umbría (9,2%), Ferrol (8,8%), La Manga del Mar Menor (8,6%)

Laagste winstegevenheid
Aan de andere kant voert San Sebastián (3,7%) de lijst aan van kuststeden met de laagste winstgevendheid, onder de 5%. Ze worden gevolgd door Calpe (3,7%), Marbella (4,1%), Getxo (4,3%), Guardamar del Segura (4,4%), Orihuela (4,5%), Fuengirola (4,5%), Rincón de la Victoria (4,6%) , Torrox (4,6%), hoofdstad Málaga (4,7%), Vigo (4,7%), hoofdstad Cádiz (4,7%), hoofdstad Pontevedra (4,8%), Estepona (4,8%), Sitges (4,8%), Palma de Mallorca ( 4,9%) en Almuñécar (4,9%).

De 'kracht' van Murcia
De groeiende vraag om in de zomer een huis te huren in de Costa Calida is enorm gegroeid. Ook voor de toekomst zit er nog heel veel groei in deze provincie.

María Matos, onderzoeksdirecteur en woordvoerder van Fotocasa, geeft aan dat “de winstgevendheid van de kust op nationaal niveau op een hoog en stabiel niveau blijft”, maar erkent dat “de prestaties kunnen verdubbelen in oostelijke (Murcia) gebieden waar, voor het tweede achtereenvolgende jaar is er een stijging van de Valenciaanse kust (Costa Blanca Zuid) vergeleken met de Andalusische kust", aangezien "in deze gemeenten is de huurprijs aanzienlijk gestegen, terwijl de koopprijs in een langzamer tempo is gegroeid." Matos concludeert dus: "de groei van woningen aan de kust zijn het belangrijkste bezit geworden, vanwege de veilige investering en winstgevendheid ervan op het gebied van onroerend goed."

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje - DroomHuisSpanje

Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje

De huizenprijzen in Spanje blijven stijgen: Verwachte stijging van 5% Als je van plan bent om de komende maanden een huis te kopen, is er goed en slecht nieuws. Hoewel de rentetarieven naar verwachting zullen dalen en banken agressief concurreren om hypotheken aantrekkelijker te maken, kunnen...

6 september 2024
Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek - DroomHuisSpanje

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek In september 2024 wordt in de gemeente Elche, provincie Alicante, een nieuw circulair wandelpad geopend. Dit 40 kilometer lange pad, dat zowel het binnenland als de kust bestrijkt, biedt wandelaars de...

2 september 2024
Whatsapp icon Whatsapp