×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek

2 september 2024
Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek

In september 2024 wordt in de gemeente Elche, provincie Alicante, een nieuw circulair wandelpad geopend. Dit 40 kilometer lange pad, dat zowel het binnenland als de kust bestrijkt, biedt wandelaars de mogelijkheid om enkele van de meest emblematische plekken van de regio te ontdekken.

Het pad verbindt het stadscentrum van Elche met de zuidelijk daarvan gelegen plaatsen en is voorzien van rustieke zitbanken, picknicktafels, bewegwijzering en informatieborden over het cultureel erfgoed en de flora en fauna in de omgeving.

Verkenning van natuurschoon en cultureel erfgoed
Het wandelpad biedt een unieke kans om het rijke natuurlijke erfgoed van Elche te verkennen. Langs het pad bevinden zich de beroemde palmbossen, de rivier Vinalopó, de Sierra del Molar en de zandduinen van Pinet. De initiatiefnemers willen met het pad de natuur dichter bij de mensen brengen en tegelijkertijd het natuurlijke en culturele erfgoed van de regio onder de aandacht brengen.

Vier fasen van ontwikkeling
De ontwikkeling van het wandelpad vond plaats in vier fasen, waarbij verschillende delen van het landschap werden betrokken. De eerste fase betrof het deel van de rivier Vinalopó dat door de pedanías Alzabares Bajo, Algorós en Daimés stroomt. De tweede fase richtte zich op de zoutvlakten, stranden en duinen tussen Daimés en La Marina. De derde fase besloeg de Sierra del Molar in de pedanía La Marina, en de vierde fase omvatte het natuurpark El Hondo en het Camp d’Elx, inclusief de pedanías Puçol, Algoda en Algorós.

Infrastructuur en veiligheid
Het wandelpad is uitgerust met diverse voorzieningen om het comfort en de veiligheid van de wandelaars te waarborgen. Naast de zitbanken en picknicktafels zijn er schaduwrijke rustplaatsen gecreëerd door het planten van bomen. Ook zijn er houten en metalen loopbruggen gebouwd, verhoogde bruggen over de rivier en houten uitkijktorens voor het observeren van de omgeving.

Dit project maakt deel uit van het Plan voor Duurzaam Toerisme van Elche. De gemeente financiert het deels met Europese Next Generation-fondsen, met een totale investering van 292.750 euro. Het nieuwe wandelpad belooft een belangrijke toeristische trekpleister te worden. Zowel inwoners als bezoekers kunnen er genieten van de natuurlijke en culturele schatten van Elche.

bron:inspanje.nl

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Vastgoed Seminar groot succes - DroomHuisSpanje

Vastgoed Seminar groot succes

Vastgoed Seminar groot succes Het vastgoed seminar van Droomhuisspanje in Alphen aan den Rijn was een groot succes. De goed bezochte dagen werden enthousiast ontvangen door de bezoekers. Het werden informatieve en gezellige momenten, onder het genot van een hapje en een drankje luisterden...

15 september 2024
Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje - DroomHuisSpanje

Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje

De huizenprijzen in Spanje blijven stijgen: Verwachte stijging van 5% Als je van plan bent om de komende maanden een huis te kopen, is er goed en slecht nieuws. Hoewel de rentetarieven naar verwachting zullen dalen en banken agressief concurreren om hypotheken aantrekkelijker te maken, kunnen...

6 september 2024
Whatsapp icon Whatsapp