×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Ontdek samen met droomhuisspanje de Costa Calida

8 februari 2024
Ontdek samen met droomhuisspanje de Costa Calida

Costa Calida (Spaans voor de warme kust) : van Cartagena tot Aguilas
De kust is ongeveer 250km lang en de stranden zijn breed met rotsen. Omdat de kust zo ruig is, is het nog niet echt ontdekt door het massa toerisme. De bekende plaats hier is Cartagena, een zeer belangrijke havenstad in Spanje.

Murcia kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang: inhammen en brede stranden met prachtige rotspartijen. Hier ligt ook de zeer indrukwekkende landstrook genaamd La Manga. Een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen, die de Mar Menor lagune afsluit van de Middellandse Zee.
Het grootste deel van de Costa Cálida is zeer ruig en daardoor nog niet zo overspoeld door het massa toerisme als in de Costa Blanca. Het meest dichtbebouwde gebied bevindt zich rond de Mar Menor en rond de culturele stad Cartagena.

De kuststreek van Murcia biedt aan de ene kant onbeschermde brede schone stranden met een azuurblauw zee en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water. Er zijn zandduinen, stranden, zoutwaterlagunes en wadden. De Murcia kuststreek heeft vele facetten voor de natuurliefhebber. Veel gebieden vallen onder natuurbeschermingsregeling.

Cartagena, Murcia, Puerto de Mazarron, Totana, La Manga, San Pedro del Pinatar, Mula.
 
Wat mag u niet missen in Murcia !!!
De kathedraal in Murcia, de Guns of Mazarron (een prachtig kasteel op de toppen van Mazarrón; zie foto), het amfitheater in Cartagena (zie foto), een rondleiding door de likeur 43 fabriek en voor de kinderen een bezoekje aan Terra Natura in combinatie met het waterpark is altijd een succes.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp