×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Realistisch investeren in Spaans Vastgoed

25 maart 2024
Realistisch investeren in Spaans Vastgoed

Investeren in vastgoed

Bij een investering in vastgoed denken mensen al snel aan een eigen pand. Een goed doordacht stappenplan is dan nodig om te beginnen met onroerend goed-investeringen, en hoe hiermee het beste kunt beginnen.

Spaargeld investeren in vastgoed geeft vermogende particulieren vaak een prima rendement en door het onderpand relatief weinig risico. 

Bij de aankoop van een woning in Spanje moet je eigen geld meenemen. Dit bedrag kan ook aangevuld worden met een hypotheek, maar alleen als je als particulier aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een heel simpel rekensommetje wat wij gebruiken is de volgende; heb je 150.000€ eigen geld, dan kun je met een hypotheek aanvulling 300.000€ in totaal besteden. 

STAPPENPLAN
- Wat is mijn budget
- Welke locatie
- Welke producten voldoen aan de verwachtingen
- Wat zijn de realistische verwachtigen

Zijn alle woningen een investering waard?
Nee, dit is zeker niet het geval. Het gaat om locatie, kwaliteit van de bouw, faciliteiten, waarde van dit moment. Er zijn voorbeelden in Spanje waar er projecten maar 5km uit elkaar liggen en dan toch is het ene project beter dan het andere project. 

Droomhuisspanje heeft alle realistische cijfers paraat wat betreft verhuur rendement en verwachte groei van de woning.

Er zijn wel een aantal punten waarbij je als investeerder rekening mee moet houden. De wet in Spanje schrijft voor dat elke woning die gekocht of verkocht wordt vanaf oktober 2023 minimaal energiecertificaat D moet bezitten. En om een aangekochte woning te verhuren moet deze woning in bezit zijn van minimaal energiecertificaat C. 

LET OP!!
Veel woningen staan te koop die deze kwaliteiten niet bezitten en deze kennis wordt helaas niet vermeld.

Wij van Droomhuisspanje doen dit wel en bieden alleen woningen die deze kwaliteiten wel bezitten. Wij hebben ook alle cijfers paraat wat betreft de beste investeringsobjecten.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp