×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Sinds oktober 2023 is er veel veranderd voor de Spaanse makelaar

20 maart 2024
Sinds oktober 2023 is er veel veranderd voor de Spaanse makelaar

Sinds oktober 2023 is er veel veranderd voor de Spaanse makelaar

Iedereen kent ze wel die flamboyante makelaars met het wel bekende praatje. Je komt ze overal tegen; Spanje, beurzen etc. En dat mocht tot voor kort ook. Iedereen mocht voor makelaar spelen in Spanje en er onstond heel veel wildgroei. Spanje hoopt daar nu een stokje voor te steken door de regels voor de Spaanse makelaar aan te scherpen.

Sinds oktober 2023 moet elke makelaar die woningen verkoopt in de Costa Blanca over een Spaans makelaars diploma beschikken om het vak volgens de spaanse wet te mogen uitvoeren. Dus LET OP!!! Een NVM diploma is niet geldig en zelfs strafbaar. Daarnaast moet elke makelaar ook over een kantoor (commerciële ruimte) in spanje beschikken. Dus LET OP!!! Vanuit huis werken of vanuit Nederland werken mag niet. 

Zo ruim 25% van de Nederlandstalige makelaars die werkzaam zijn in de Costa Blanca voldoen hier helaas niet aan. En wat het al helemaal lastig maakt om als klant nog een goed overzicht te bewaren is dat deze makelaars ook te zien zijn op evenementen en media. Daarnaast zijn er ook kantoren die vanuit Nederland werken en dan mensen doorsturen. Ook dit kan niet zo maar, deze makelaars moeten geregistreerd zijn als autonomo en dan officieel ingehuurd worden door de desbetreffende makelaar. Dit zijn de bekende tussenpersonen en die totaal overbodig zijn bij het proces om een woning te kopen in Spanje. De ervaring leert dan ook, kijk uit.

Dus bezoek je een evenement of zoek je vanaf je computer naar wat informatie over een woning aankopen in Spanje. Stel de volgende vragen.
- vraag naar het registratie nummer
- vraag naar het diploma
- vraag naar de locatie van het kantoor.

Er zijn ook wat regels veranderd in het algemeen om een woning aan te kopen in spanje. De wet in Spanje schrijft voor dat elke woning die gekocht of verkocht wordt vanaf oktober 2023 minimaal energiecertificaat D moet bezitten. En om een aangekochte woning te verhuren moet deze woning in bezit zijn van minimaal energiecertificaat C. 

LET OP!!
Veel woningen staan te koop die deze kwaliteiten niet bezitten en deze kennis wordt helaas niet vermeld. En dit zijn dan inderdaad meestal die leuke gezellige flamboyante makelaars met een mooi praatje.

Wij van Droomhuisspanje doen dit wel en bieden alleen woningen die deze kwaliteiten wel bezitten. Wij hebben ook alle cijfers paraat wat betreft de beste investeringsobjecten. Daarnaast is iedereen bij ons op kantoor in bezit van een geldig Spaans makelaars diploma. Wat voor ons gewoon heel logisch is. 

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp