×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Waarom San Pedro del Pinatar?

8 juli 2024
Waarom San Pedro del Pinatar?
San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar is een kleine stad en gemeente in de autonome gemeenschap en provincie Murcia, in het zuidoosten van Spanje. De gemeente ligt aan de noordkant van de mediterrane kustlijn van Murcia, de Costa Cálida, en grenst aan de provincie Alicante

Waarom San Pedro del Pinatar?
San Pedro is een klein stadje in het noorden van Murcia. dat heeft het voordeel dat het is gelegen tussen de Mar Menor en de Middellandse Zee. Het heeft ook een natuurpark waar de zoutmeren zich bevinden. Behalve dat het een klein dorp is, is het een vrij toeristische plaats omdat het dichtbij grote steden ligt;: Torrevieja, Cartagena en Murcia.

San Pedro is een stad die het hele jaar door leeft en een grote selectie aan winkels, supermarkten, boulevards, weekmarkt, authentieke vismarkt, bars, cafés en restaurants heeft. San Pedro is niet de typische toeristische stad bij uitstek maar is wel een typisch Spaanse stad wat tot uiting komt in de sfeer en ook de kosten van levensonderhoud. San Pedro del Pinatar was oorspronkelijk een klein vissersdorpje. 

Voorheen was de gemeente bekend onder de naam Pinatar. Deze naam verkreeg het door het bestaan van uitgestrekte dennenbossen. Sindsdien is San Pedro gegroeid en heeft het vandaag ongeveer 25.000 inwoners. Vroeg in de ochtend is de oude vismarkt in volle gang, waar u de “lonja” in volle actie kunt aanschouwen terwijl de verse vis en zeevruchten worden verkocht. Als u geen ochtendmens bent, kunt u vis en zeevruchten kopen in een aantal van San Pedro’s delicatessen-/viswinkels.

Elke week is er een markt in San Pedro waar je groenten en fruit kunt vinden van de handelaren die de producten van het veld naar je tafel brengen. In het centrum van San Pedro is er een plein met de oude kerk die zoals hiervoor beschreven de stad zijn naam gaf. Er zijn kleine verkeersvrije straten met allerlei soorten winkels. 

Het populaire gedeelte ligt direct aan de kleine binnenzee de Mar Menor en de zoutmeren met haar flamingo´s. Dit is een prachtig beeld en moet je echt gezien hebben. Langs de kust is het een keus aan terrasjes waar je kunt genieten van de lokale tapas.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje - DroomHuisSpanje

Huizenprijzen blijven stijgen in Spanje

De huizenprijzen in Spanje blijven stijgen: Verwachte stijging van 5% Als je van plan bent om de komende maanden een huis te kopen, is er goed en slecht nieuws. Hoewel de rentetarieven naar verwachting zullen dalen en banken agressief concurreren om hypotheken aantrekkelijker te maken, kunnen...

6 september 2024
Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek - DroomHuisSpanje

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek

Nieuw circulair wandelpad in Elche – Costa Blanca in september open voor publiek In september 2024 wordt in de gemeente Elche, provincie Alicante, een nieuw circulair wandelpad geopend. Dit 40 kilometer lange pad, dat zowel het binnenland als de kust bestrijkt, biedt wandelaars de...

2 september 2024
Whatsapp icon Whatsapp