×

DroomHuisSpanje
Avda. Príncipe de Asturias 92
30858 Paretón, Totana
Murcia, Spanje

Wel eens van een NIE nummer gehoord?

1 maart 2024
Wel eens van een NIE nummer gehoord?

Wel eens van een NIE nummer gehoord?

Kijk je uit naar de aankoop van een woning in Spanje? Dan heb je vast al over een NIE nummer gehoord. Maar wat betekent dit nu precies? Het NIE nummer "Numéro de Identificación de Extranjeros" is een fiscaal identificatienummer dat wordt toegewezen aan buitenlanders in Spanje.

Het nummer is uniek en persoonlijk. Eenmaal je over een NIE nummer beschikt, blijft deze altijd gelden als jouw identificatienummer. Het blijft onveranderd, ook al ben je jarenlang niet meer in Spanje geweest.

Wie heeft er een NIE nummer nodig?

Mensen die een woning willen kopen in Spanje hebben altijd een NIE nummer nodig. Verder zijn mensen die langer dan 90 dagen in Spanje verblijven ook verplicht een NIE nummer aan te vragen.

Waarom heb je een NIE nummer nodig?

Kom je geregeld naar Spanje? Dan hebben ze je wellicht al eens om je NIE nummer gevraagd. Je hebt het o.a. nodig om:

- Een woning te kopen
- Een voertuig aan te kopen
- Een verzekering af te sluiten
- Een bankrekening te openen
- Werken in Spanje
- Maar ook als je meubelen koopt of een telefoon abonnement afsluit, wordt er om je NIE nummer gevraagd.

Aanvraag in Spanje.

Je NIE nummer aanvragen doe je via het lokale politiebureau. Je kan hier bij eender welk politiebureau terecht, maar enkel op afspraak. De aantal beschikbare afspraken per dag zijn gelimiteerd, dus wees op tijd met het maken van je afspraak.

Droomhuisspanje heeft een uitgebreid netwerk in het Nederlands waarbij wij met verschillende zaken zoals; auto invoeren, verzekeringen, internet aanvragen etc. onze klanten bijstaan, zodat de juiste handelingen worden verricht om in Spanje zorgeloos te verblijven.

Delen:

Laatste artikelen

Terug naar nieuws
Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort - DroomHuisSpanje

Droomhuisspanje presenteert het gloednieuwe El Alba Resort

Binnenkort op het El Alba Resort, Murcia Het gloednieuwe El Alba Resort in Murcia presenteert zijn geweldig nieuw gelanceerde faciliteiten zoals; padelbanen, strand, zwembad, kinderspeelplaatsen, chiringuito (beach bar) en nog veel meer. Dit is een fantastische aanvulling op dit afgesloten...

15 oktober 2024
Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes - DroomHuisSpanje

Secondhomebeurs Brabanthallen groot succes

SecondHomeBeurs in de Brabanthallen een groot succes!   Voor de alle eerste keer van het bestaan van de secondhomebeurs vond deze plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.   Vanzelfsprekend was Droomhuisspanje ook weer aanwezig. Het hele team is drie dagen in de weer geweest om...

8 oktober 2024
Whatsapp icon Whatsapp