Costa Calida (spaans voor de warme kust) : van Cartagena tot Almeria
De kust is ongeveer 250km lang en de stranden zijn breed met rotsen. Omdat de kust zo ruig is, is het nog niet echt ontdekt door het massa toerisme. De bekende plaats hier is Cartagena, een zeer belangrijke havenstad in Spanje.
Murcia kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang: inhammen en brede stranden met prachtige rotspartijen. Hier ligt ook de zeer indrukwekkende landstrook genaamd La Manga. Een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen, die de Mar Menor lagune afsluit van de Middellandse Zee.

Het grootste deel van de Costa Cálida is zeer ruig en daardoor nog niet zo overspoeld door het massa toerisme als in de Costa Blanca. Het meest dichtbebouwde gebied bevindt zich rond de Mar Menor en rond de culturele stad Cartagena.
De kuststreek van Murcia biedt aan de ene kant onbeschermde brede schone stranden met een azuurblauw zee en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water. Er zijn zandduinen, stranden, zoutwaterlagunes en wadden. De Murcia kuststreek heeft vele facetten voor de natuurliefhebber. Veel gebieden vallen onder natuurbeschermingsregeling.
Plaatsen om te bezoeken:
Cartagena, Murcia, Puerto de Mazarron, Totana, La Manga, San Pedro del Pinatar, Mula.
Wat mag u niet missen in Murcia !!!
De kathedraal in Murcia, de guns of Mazarron (een prachtig kasteel op de toppen van Mazarrón), het amfitheater in Cartagena, een rondleiding door de likeur 43 fabriek en voor de kinderen een bezoekje aan Terra Natura is altijd een succes.