De ´guns´ van Mazarrón

De ´guns´ van Mazarrón is een echt dagje uit en gaat vooral over het mooie ruwe landschap, geschiedenis en het buitenleven. Na een schilderachtige rit naar de top van de berg vindt u verlaten gebouwen en het indrukwekkende kasteel met haar enorme kanonnen. De uitzichten zijn waanzinnig. Het kasteel kan zeker van binnen bekeken worden maar neem wel goed schoeisel en een zaklamp mee.
Deze massale kanonnen waren onderdeel van de kustverdediging voor Cartegena, het hoofdkwartier van de Spaanse Middellandse Zee-vloot. Ze liggen hoog op de top van een berg bij een fort dat in de bergzijde tussen de baaien Mazarron en Cartagena is gebouwd.

Puerto de Mazarrón

Puerto de Mazarrón is een levendige, authentieke Spaanse badplaats,met alle denkbare voorzieningen, als supermarkten, restaurants en de prachtige Boulevard niet te vergeten waar u s´avonds heerlijk over heen kunt wandelen. Met de zee aan de rechterkant en diverse winkeltjes en tapasbarretjes aan de linkerkant. Wie wil dat nou niet.

Het gebied rond Puerto de Mazarrón is ook populair bij duikers dankzij het kristalheldere water. Je kan er dolfijnen en potvissen spotten. De streek kent ook tal van wandelingen en fietsroutes, zodat je als bezoekers ten volle van het landschap langs de kust en de bergen kan genieten.

Mazarrón

Enkele interessante gebouwen in de oude stad getuigen van de rijke en interessante geschiedenis van Mazarrón, zoals het stadhuis en het vroeger Cultureel Centrum. Allebei modernistische gebouwen. Achter het stadhuis staat de 16de-eeuwse kerk van San Andrés, met prachtig Mudejar-plafond. Een beetje verder ligt het Convento de la Purísima, de patroonheilige van de stad. En op een kleine heuvel in het midden van de stad staat het Castillo de los Vélez, ook wel bekend als Castillo de Los Fajardo, dat in de 15de eeuw gebouwd werd als militair fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

Puerto de Mazarrón