San Juan de los Terreros is een authentieke Spaanse plaats direct aan de Midenlandse Zee en waar het massa toerisme nog niet is ingeslagen. Heerlijk leven tussen de Spanjaarden en hun fantastische relaxte sfeer. Het dorp heeft alles te bieden wat nodig is, mooie brede witte stranden met heel veel mogelijkheden om heerlijk te dineren of gewoon een lekkere tapas tussendoor te nemen.
Op 5/10 minuten rijden vinden we de stad Aguilas, een zeer populaire locatie onder de Spanjaarden. Deze historische stad is uitgerust met alle moderne faciliteiten zoals een winkelcentrum, een mooie boulevard met restaurantjes en een haven. Vraag gerust voor meer informatie over dit unieke project.

Wat te doen in de regio ?

Bezoek de Geoda de Pulpi y Mina Rica.

Het is nu mogelijk om de op een na grootste met kristallen bedekte grot ter wereld te bezoeken. We hebben het over de enorme geode van Pulpí, een grot die geheel gevuld is met kristallen van kwarts en amethist waar tot wel 10 personen tegelijk in kunnen.

In december 1999 werd de ‘geoda de pulpí’ of met de officiële naam ‘Geoda del Pilar de Jaravía’ per toeval gevonden. Een groep specialisten uit Madrid wilde de Mina Rica verkennen en stuitten op een door rotsblokken afgesloten ruimte. Toen ze eenmaal naar binnen konden werden enorme kristallen die vanuit de bodem, zijkant en bovenkant uitsteken ontdekt. Gedurende jaren heeft men onderzoek verricht naar het natuurfenomeen met metershoge kristallen en kon men vaststellen dat het de op een na grootste geoda ter wereld is.

Het Kasteel (Castillo) de San Juan de los Terreros, in de gemeente Pulpí (Almería), is een fort dat gebouwd is in de tweede helft van de 18e eeuw, binnen het kustverdedigingssysteem dat Carlos III in gang heeft gezet. Het kasteel is gemaakt door militaire ingenieurs, en heeft allerlei herkenbare elementen: Hornabeque-vormig plan, schuine muren, buitenste bocel, halfronde bastions, weinig openingen , ashlars, etc. Om strategische redenen is het bovenop een heuvel gebouwd, dus get gezichtsveld van het gebouw is zeer breed, vanwege de ligging is het zeer de moeite waard om het te bezoeken, het panoramisch zicht over de zee is echt fantastisch.

San Juan de los Terreros is bij liefhebbers echt bekend om de heerlijk brede natuurlijke stranden. Deze plek is zeer bijzonder want als u de weg een beetje weet in deze regio dan kunt u hele kleine gezellige baaitjes vinden tussen de massale rotspartijen. Daarnaast is de boulevard zeer populair bij de Spanjaarden het is een lange weg met sfeervolle restaurantjes direct aan het strand gelegen.  De stranden zijn breed en schoon.