Orihuela-Costa is een kustgebied en tevens een deelgemeente binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca. Aan de spaanse oostkust ter hoogte van de stad Orihuela, die zelf 20 km landinwaarts ligt, bevindt zich het kustgebied van de gemeente Orihuela. De kustlijn van Orihuela-Costa strekt zich uit over een lengte van 16 km en grenst in het noorden aan de spaanse havenstad Torrevieja en in het zuiden aan de autonome regio Murcia. In Orihuela-Costa bevinden zich 57 urbanisaties, 4 golfbanen en 2 jachthavens. Orihuela-Costa staat internationaal bekend om zijn playas met mooie witte zandstranden en helder water, kreken (calas), die worden afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados). 

Orihuela-Costa bezit prachtige witte zandstranden met helder water. Veel zandstranden zijn onderscheiden met de prestigieuze blauwe vlag vanwege de beschikbaarheid en aanwezigheid van vele faciliteiten, zoals vlonders op sommige stranden, strandwachttorens, ehbo-posten en douches. Naast de zandstranden zijn er vele kreken (calas). De zandstranden en kreken worden bovendien afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados).

In Orihuela-Costa zijn 6 belangrijke zandstranden te onderscheiden: Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Campoamor, Mil Palmeras.

De bekenste urbanisatie van deze regio is Villamartín. Deze urbanisatie  is inmiddels uitgegroeid tot een populaire toeristische trekpleister. In het centrum van het dorp bevindt de Villamartin Plaza. Een prachtig aangelegde Spaanse binnentuin met een grote variatie aan winkels, barretjes en restaurants.

Tussen de urbanisaties van Orihuela-Costa liggen verder nog vier 18-holes golfbanen met in totaal 72 holes en een oppervlakte van 1.700.000 m². Op deze internationaal erkende golfbanen, vinden regelmatig belangrijke Europese golftoernooien plaats. Deze vier golfbanen zijn achtereenvolgens:

  • Campo de Golf Villamartín
  • Campo de Golf Las Ramblas de Orihuela
  • Real Club de Golf Campoamor
  • Las Colinas Golf